Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

23 saker jag vill att ni påminner mig om när jag blir äldre

Veckopress, familjesidor och självbiografier kryllar av berättelser om hur underbart det är att åldras. Men i samma publikationer finns också vittnesmål om åldernojor, krämpor och funktionsförluster.

Frågan om det är härligt eller förfärligt att bli äldre har alltså flera svar. Men åldrande är inget vi väljer – det är något som i bästa fall blir. Alternativet är inte evig ungdom. Det är döden.

Att fråga sig om åldrandet är lustfyllt eller inte är därför ungefär lika meningsfullt som att fråga sig om det är kul att kissa eller att vi sover en stor del av våra liv. Det bara är. Från den dag vi föds till den dag vi dör. Det är mellanrummet däremellan vi har att hantera. Och att göra det bästa av.

Därför bör energin riktas mot hur man gör för att inte ”gamla till sig”, som den 105-åriga bloggaren Dagny Carlsson så träffsäkert formulerat värdet av att hålla igång kropp, huvud och socialt liv.

I den här boken har skribenten Hanne Kjöller samlat sina tankar om hur hon vill – och inte vill –  åldrasHon listar ett antal saker som hon önskar bli påmind om från nutid till sluttid. Även om kom-ihåg-listan är skriven till hennes eget framtida jag – och inte till alla som avverkat halva sina liv – finns något att hämta för alla läsare.

 

Rekommenderade böcker

Publicerad 2018

Den moderna döden

Warraich, Haider
261 kr
Publicerad 2017

Ditt inre liv

Lekander, Mats
219 kr
Spara 79%
Publicerad januari 2016

En svensk tiger

Kjöller, Hanne
49 kr
Ordinarie pris 234 kr
Spara 67%
Publicerad februari 2016

Den sista friheten

Sangregorio, Inga-Lisa
55 kr
Ordinarie pris 168 kr
Publicerad augusti 2015

Den svåra konsten att leva

Ellervik, Ulf
249 kr

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...