Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Aristoteles

Aristoteles (384-322 f.v.t.) är filosofen som i många avseenden lade grunden till hela den västerländska filosofin. Hans betydelse som tänkare och filosof kan knappast överskattas. Han var verksam vid Platons akademi i nästan tjugo år och blev sedan lärare åt Alexander den store. Han skrev om så vitt skilda ämnen som fysik, biologi, logik, etik, estetik, musik, retorik och politik. Under medeltiden hade hans filosofi stort inflytande på både judendom, kristendom och islam.

Ändå är hans liv och gärning obekant för de flesta människor.

Nu kommer standardverket om Aristoteles liv och tänkande äntligen på svenska. I denna biografi visar Carlo Natali att Aristoteles filosofi bäst förstås utifrån en grundlig kunskap om hans liv och den filosofiska skola han grundade. Aristoteles är tillgänglig för den allmänna läsaren, samtidigt som den bjuder in till originella tolkningar som specialister kan finna både intressanta och provocerande.

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...