Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Aristoteles

Boken är inte utgiven än men går att förbeställas. Om du köper boken nu kommer den att skickas till dig så fort den ges ut.
269 kr
Förbeställ
Lägg i önskelistan

Aristoteles har antagligen haft större inflytande på vår filosofiska och vetenskapliga utveckling än någon annan enskild tänkare i historien. Andra har varit tidigare, som Platon, senare har varit mera exakta, som Newton, och specialiseringen av forskning har lett till fördjupning av kunskaperna på ett sätt som vida övergår en enskilds förmåga. Men även när Aristoteles tog fel, gjorde han det många gånger på ett sådant sätt att det, med tiden, kommit att leda vidare.

Aristoteles var elev till Platon och lärare till Alexander den store. Han lade grunden för både filosofiska, naturvetenskapliga och humanistiska forskningsfält: fysik, retorik, statskunskap, logik, biologi och dramaturgi. Hans vetenskapliga metod, att granska föregångares åsikter såväl som den allmänna meningen, och genom kombinationer av logiska argument och empiriska iakttagelser vederlägga eller bevisa riktigheten i andras och egna uppfattningar, håller än idag.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Hume

Harris, James
Ej utkommen ännu
Publicerad 2018
Spara 75%
Publicerad 2015

Bertrand Russell

Grayling, A. C.
30 kr
Ordinarie pris 124 kr

Vesalius

219 kr
Publicerad 2015

Diderot

Attali, Jacques
273 kr

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...