Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

I vetandets gränsmarker Nio essäer om religion och verklighetstolkning

234kr
Lägg i önskelistan

Anders Jeffner har arbetat hela livet med idéhistoriska och empiriska studier av religion och andra livsåskådningar, och samlar de tankar och reflektioner han samlat på sig under åren i denna fina och djupt personliga essäsamling.

Hur vi ska hitta en tolkning av vår situation som människor i världen utan att hamna i kvasivetenskapens skumrask?

Tanken här är inte att läsaren skall överta någon av de olika bilder som skymtar i framställningen utan istället inspireras till att forma en egen bild som successivt visar sig hållbar i livserfarenheten. Den mystiska erfarenhetens betydelse för vår verklighetsorientering är något som skymtar i alla essäerna.

Essäerna i boken är helt fristående och tankar om empirism, ontologi och teologi återkommer i flera av dem. Gemensamt för alla är att de kan ses som försök att fånga in den kunskapsform som Anders Jeffner kallar insikt.

Rekommenderade böcker

Spara 61%
Publicerad juni 2016

Upplyst meditation

Harris, Sam
100kr
Ordinarie pris 261
Spara 63%
Publicerad 2009

Tro och vetande

Hedenius, Ingemar
70kr
Ordinarie pris 192

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...