Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Polarforskaren som strandade i Kina Johan Gunnar Andersson och de svenska Asienexpeditionerna

För hundra år sedan reste polarforskaren Johan Gunnar Andersson (1874–1960) till Peking och blev där rådgivare åt den kinesiska regeringen. Han lärde känna ledande kinesiska vetenskapsmän och politiker som gav honom uppdraget att kartlägga Kinas råvaror, vilket utvecklades till att omfatta hela Kinas geologi och naturhistoria.

I tre decennier, från 1910- till 1930-talet, kom ett trettiotal forskare från båda länderna att arbeta sida vid sida för att utforska Kina, och nya museer startade i både Kina och Sverige för att visa materialet. Bland mycket annat deltog Andersson och hans team i några av den tidens största upptäckter, såsom av Pekingmänniskan och den förhistoriska Yangshaokulturen.

Den här boken berättar historien om detta jätteprojekt och förklarar på ett pedagogiskt och populär­vetenskapligt sätt Sveriges många Kinaexpeditioner under 1900-talets början. Vi får också veta hur och varför en stor grupp svenska forskare deltog i moderniseringen av Kinas vetenskap, och varför Kina valde Sverige som samarbetspartner.

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...