Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Tankar från en utskälld forskare och andra texter om biologi, vetenskap och samhälle

Torbjörn Fagerström har varit aktiv i samhällsdebatten i 30 år och här samlar han några av sina bästa texter. Som universitetsforskare, professor och debattör tar han ofta upp frågor där forskningen går på tvärs mot trendiga åsikter. Han försvarar GMO, kritiserar ekologirörelsens propaganda och diskuterar hur forskning finansieras i Sverige idag.

I botten finns en övertygelse om att det vetenskapliga tänkesättet och de vetenskapliga metoderna och resultaten alltid behöver (och är värda att) försvaras mot krafter som försöker missbruka eller vantolka forskningen. Ytterst handlar det om en kamp om verklighetsbeskrivningen, om att sätta den politiska agendan, i en tid när det finns många starka särintressen och många utomvetenskapliga rörelser som vill ha inflytande.

Biologin och den biologiska forskningen är centrala i Fagerströms texter, och han undersöker gärna dess betydelse för miljöfrågorna, för jord- och skogsbruket, för vår syn på naturen och på oss själva.

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...