Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Ny bok! Svarta hål av Bengt Gustafsson

svartahålwebDen 8 september utkommer stjärnfysikern Bengt Gustafssons magnifika bok om svarta hål och historien bakom dem, från 1700-talet till de senaste forskningsrönen. Universums svarta hål är fantasieggande på ett sätt som nästan gäckar förståndet. Men också den astronomiska vetenskapens väg fram till den kunskap vi har idag är fascinerande.I Svarta hål får vi följa med på en resa genom vetenskapshistorien, från storheter som Newton och Einstein till den senaste forskningen på området.
Vi lotsas steg för steg genom de viktigaste upptäckterna som bidragit till förklaringen av dessa rymdens doldisar, men får också en bild av hur gåtfullt, ja konstigt, deras inre ännu ter sig.
Bengt Gustafsson (1)Bengt Gustafsson är stjärnfysiker. Han har varit professor vid Stockholms och Uppsala universitet, och är sedan 1983 ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien.
Han har tidigare bland annat skrivit den prisbelönta boken Kosmisk resa och har medverkat flitigt i radio- och TV-program samt vetenskapsteater. Han är även en populär föredragshållare.
Lyssna gärna på Bengt Gustafssons radioprogram Sfärernas musik om bland annat svarta hål.
 .
Bengt Gustafsson (6)I slutet av augusti 2015 hölls en forskningskonferens i Stockholm om svarta hål, med forskare från hela världen. På denna gruppbild syns Bengt Gustafsson och professor Ulf Danielsson, författare till bland annat Mörkret vid tidens ände. I förgrunden den världsberömda Stephen Hawking, som också deltog i konferensen.

Relaterade böcker

Publicerad september 2015

Svarta hål

Gustafsson, Bengt
219 kr

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...