Beställ Alternativa fakta – signerade exemplar

Jag tror att man kan se att den kris som demokratin i många länder står inför är kopplad till att mindre fokus lagts på folkbildning och kunskapsspridning.

Åsa wikforss

I början av januari tilldelades Åsa Wikforss tillsammans med Fri Tanke utmärkelsen “Årets Folkbildare” av föreningen Vetenskap & Folkbildning ”för deras berömvärda gärning att under året skänka 65000 exemplar av Åsa Wikforss bok Alternativa fakta till svenska gymnasieelever.” 

Hon skrev Alternativa fakta som en stridsskrift på endast tre månader efter att Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet 2016. Nu är han på väg bort och står även inför hotet att bli fälld i en ny riksrätt.

Demokratin som styrelseskick är beroende av kunskap och tillit till institutioner för att fungera. Lögner och desinformation mal långsamt ner förutsättningarna för en fungerande demokrati. Hur kan vi skydda demokratin i post-sanningens tid?

Det är viktigare än någonsin att lära sig urskilja det falska och ogrundade från det sanna.  I Alternativa fakta ger Wikforss läsaren verktyg att nå välgrundad kunskap. Vi erbjuder dig därför att köpa ett signerat exemplar till kampanjpriset 199 kr (gratis frakt) fram tills Trump lämnar Vita Huset, den 20/1. 

Köp till dig själv, någon du tycker om eller varför inte till din läsecirkel? Det finns en lärarhandledning som även kan användas som läsguide att ladda ner här.


Böcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *