Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Inte lögn, inte sant Medierna och verkligheten

Boken är inte utgiven än men går att förbeställas. Om du köper boken nu kommer den att skickas till dig så fort den ges ut.
205 kr
Förbeställ
Lägg i önskelistan

Hur det kommer sig att det normalt tämligen gråtrista och vardagslunkande svenska samhället kan framstå som så dramatiskt, färgstarkt och sensationellt när vi tar del av i medial förpackning? Journalistiken är en del av upplevelseindustrin, där en av de viktigaste drivkrafterna är att publiken inte får tappa intresset och rikta uppmärksamheten åt ett annat håll. Medierna mörklägger inte, däremot färglägger de. För att dramatisera och hålla publiken på tå.

Medierävarna Staffan Dopping och Stig-Björn Ljunggren hävdar att media skapar en skillnad mellan ”den verkliga verkligheten” och ”den mediala verkligheten”. Medierna sprider generellt inte lögner, men den rimliga hållningen för alla mediekonsumenter är att utgå från att det som sägs på nyheterna inte är helt sant. Vi bör göra som en bra journalist: ha flera oberoende källor innan vi tror på något.

Det är viktigt att allmänheten känner till och förstår den medielogik som ligger som ett raster över det mesta som vi hör och läser. Denna bok vill medverka till en sådan förståelse. Plus att bjuda på några spännande anekdoter på köpet.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2017

Alternativa fakta

Wikforss, Åsa
159 kr
KÖP
Publicerad 2016

Orden i min makt

Stenius, Yrsa
230 kr
KÖP
Publicerad mars 2015

Upplysning i det 21:a århundradet

Sturmark, Christer
234 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...