Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Kort om stamceller

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

8 oktober 2012 tillkännagavs att Nobelpriset i medicin gemensamt tilldelas John B. Gurdon och Shinya Yamanaka för upptäckten att mogna celler kan omprogrammeras till pluripotens. Boken Kort om stamceller redogör för forskningen som lett fram till detta genombrott och beskriver Gurdon och Yamanakas banbrytande arbete.

Debatten kring stamceller har länge varit hård. De etiska frågorna är många kring en forskning som till viss del hämtar sitt material från mänskliga embryon och som potentiellt skulle kunna användas till att skapa mänskliga ”reservdelar”. Förvirringen i debatten är stor och felaktigheterna många. Men stamceller används redan i dag för forskning och för att bota svåra sjukdomar. I Kort om stamceller diskuterar Jonathan Slack hur de fungerar, vad forskare gör med dem och vilka sjukdomar de kan bota idag. Han berättar om områdets medicinska framsteg och pekar framåt mot utvecklingen av kommande behandlingsmetoder. Boken ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2014

Kort om bakterier

Amyes, Sebastian
178 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...