Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Kvantbiologi En expedition till vetenskapens frontlinjer

249 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Det mest komplexa och fascinerande fenomenet som förekommer i vårt kända universum är Livet, levande materia. Även i vår tid av kloning och syntetisk biologi så kvarstår ett otroligt faktum: Ingen har någonsin skapat något levande ur död materia. Liv är fortfarande det enda sättet att skapa liv.

Saknar vi fortfarande en avgörande komponent i berättelsen om livets uppkomst?

Kvantbiologi ger ett helt nytt perspektiv på den levande världdens grundläggande dynamik. Jim al-Khalili och Johnjoe McFadden kombinerar egna erfarenheter i forskningens framkant med en enastående förmåga att pedagogiskt förklara forskningens frontlinjer.

Här avslöjas att den avgörande ingrediensen kan vara kvantmekanisk: Kvantfysiken kan vara den saknade pusselbiten i livets mysterium.

Varje kapitel i Kvantbiologi utgår från någon av naturens märkliga under: Hur vet flyttfåglar vart de ska? Hur känner vi egentligen doften av en ros? Hur kan våra gener kopiera sig själva med så stor precision?

Al-Khalili och McFadden förmedlar spänningen i det explosiva forskningsfältet kvantbiologi, och guidar läsaren genom de nya upptäckter som avlöst varandra de senaste åren. De visar på de potentiellt revolutionerande användningsområdena, samtidigt som författarna ger inblickar i det största mysteriet av alla: vad är liv? Och visar att livet finns till i kvantbiologin.

Detta är kvantfysik på riktigt.

Rekommenderade böcker

Spara 24%
Publicerad november 2016

Varats förunderliga osannolikhet

Roberts, Alice
189,24 kr249 kr
KÖP
Spara 24%
Publicerad september 2016

Mammutens återkomst

Kornfeldt, Torill
166,44 kr219 kr
KÖP
Publicerad september 2014

Konsten att skapa en zombie

Swain, Frank
234 kr
KÖP
Publicerad 2014

Liv i ljusets hastighet

Venter, Craig
234 kr
KÖP
Publicerad 2012

Mina vackra gener

Frank, Lone
219 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...