Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Idéerna som tände debatten Narkotikan i medierna

234 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Vilken roll har medierna i samhällets uppfattning om droger? Hur påverkar deras vinkling allmänhetens förhållningssätt till knark och missbruksproblem? Samhällets inställning till droger har genomgått en omvälvande förändring under de senaste 50 åren. Preparat som i början ansågs ofarliga har med tiden visat sig resultera i missbruk och utanförskap. Förklaringsmodellerna kring missbruk har skiftat från att handla om utbud till sociala och individuella faktorer. De idéer som låg till grund för drogdebatten på 60-talet kan kännas föråldrade idag då tonen är en helt annan, men dagens konflikter kring drogpolitik och missbruksvård kan utan tvivel spåras tillbaka till 60-talet. Narkotikan och medierna tar sin startpunkt i 60-talets mediedebatt kring orsaker till alkohol- och narkotikamissbruk, och visar på hur samhällets syn har förändrats över tid.

Rekommenderade böcker

Spara 70%
Publicerad 2017

Folkstyret i rädslans tid

Wästberg, Olle, Lindvall, Daniel
59.70 kr199 kr
KÖP
Publicerad 2014

Eftervärkar

Branzell Hertz, Josefin
199 kr
KÖP
Publicerad 2013

En korrespondents bekännelser

Savic, Vladislav
100 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...