Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Pulverpionjärerna Den explosiva historien om torkad mjölk

225 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.

I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.

Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:

”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”

– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner

”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”

– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället

 

 

 

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Äckligt

Ellervik, Ulf
225 kr
KÖP
Publicerad 2019

Mat, myter och maskiner

Håkansson, Andreas
241 kr
KÖP
Publicerad 2018

Ät din jävel

Haawind, Malin
239 kr
KÖP
Publicerad 2018

Det ängsliga matsamhället

Håkansson, Andreas
241 kr
KÖP
Publicerad 2013

Njutning

Ellervik, Ulf
309 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...