Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Superintelligens (pocket)

Människor innehar en särställning på vår planet, inte för att vi är starkare, utan för att vi är smartare. Våra hjärnor har utvecklat informationsteknologi och komplexa sociala strukturer som gett oss vår dominans över djuren. Men om vi en dag utvecklar maskiner med en generell intelligens som är överlägsen vår egen, kan dessa artificiella intelligenser (AI) bli lika dominerande som art som vi är.

Om sådana superintelligenser sedan börjar utveckla sig själva, riskerar vi att förlora kontrollen. Vad som då händer med oss människor, om vi överlever, beror då på deras avsikter. Kan vi verkligen utveckla AI på ett kontrollerat sätt, eller riskerar vi en ostoppbar intelligensexplosion? Även om det ligger hundra år fram i tiden, bör vi inte börja planera för detta redan nu? Om vi fick kontakt med intelligent liv i universum som meddelade att de kommer till jorden om 100 år, skulle vi inte börja förbereda oss direkt? Det är viktigare än någonsin att diskutera utvecklingen av artificiell intelligens och vilka möjligheter och risker det kan medföra.

I denna fascinerande bok presenterar världens främste AI-forskare Nick Bostrom en framtid där maskiner tänker själva. Han utforskar hur långt bort en sådan framtid verkar vara och diskuterar vilka existentiella utmaningar mänskligheten då skulle ställas inför.

Med förord av Anders Hansen.

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...