Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Superintelligens (pocket)

55 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Vad händer om vi en dag utvecklar maskiner med en intelligens överlägsen vår egen? Riskerar vi att tappa kontrollen över utvecklingen om artificiella superintelligenser sedan börjar utveckla sig själva? Med utvecklingen av artificiell intelligens står människans särställning – och i förlängningen hela den mänskliga civilisationen – på spel.

Nick Bostrom, filosof verksam vid universitetet i Oxford, presenterar en framtid där maskiner tänker själva och diskuterar de existentiella utmaningar mänskligheten då kan komma att ställas inför.

Med ett nyskrivet förord av Anders Hansen.

”Läsvärd… Vi måste vara mycket försiktiga med AI. Potentiellt farligare än kärnvapen.”

Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla

”Jag rekommenderar starkt den här boken. Artificiell intelligens är den stora drömmen för alla som någonsin varit verksamma inom datavetenskapen.”

Bill Gates

”Det råder inga tvivel om kraften i [Bostroms] argument … frågan är en forskarutmaning värdig nästa generations främsta matematiska talanger. Den mänskliga civilisationen står på spel.”

Clive Cookson, Financial Times

”Denna fantastiska analys av en av världens vassaste tänkare tar itu med en av mänsklighetens största utmaningar: Om framtidens artificiella intelligens blir den största händelsen i mänsklighetens historia, hur kan vi se till att det inte blir den sista?”

Max Tegmark, professor i fysik vid MIT

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Medvetandets mysterium

Harris, Annaka
Ej utkommen ännu
Publicerad 2020

Världen själv

Danielsson, Ulf
189 kr
KÖP
Publicerad 2019
Publicerad 2018

Upplysning Nu!

Pinker, Steven
278 kr
KÖP
Publicerad 2016

Alan Turing

Hodges, Andrew
290 kr
KÖP

Relaterad information:

Omdömen om Superintelligens (pocket)

  • Peter Dickson says:

    Mycket intressant läsning om ett viktigt område! Boken innehåller massvis med koncept och aspekter på utvecklingen av intelligenta maskiner som jag inte tidigare har kommit i kontakt med, trots att jag följt området en tid. Icke desto mindre tror jag Bostrom har fel i ett antal av sina grundantaganden. Han har en i grunden antropomorfistisk syn på intelligenta maskiner. Vi människor har en vilja till makt men intelligenta maskiner kommer inte att ha det om vi inte bygger in den med flit. Intelligens utan kropp kommer att vara fundamentalt annorlunda. Vidare kan jag inte begripa varför han är så rädd att en superintelligens med superförmåga att förstå människor skulle missförstå våra intentioner så kapitalt att den, till exempel, skulle undanröja oss. I så fall handlar det inte om superintelligens utan superautism!

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...