Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Tänkandets maskineri : När AI lär från hjärnan

Boken är inte utgiven än men går att förbeställas. Om du köper boken nu kommer den att skickas till dig så fort den ges ut.
239 kr
Förbeställ
Lägg i önskelistan

För varje ny insikt i hjärnans funktion framstår den som mer och mer komplex. Men hjärnans komplexitet levererar också viktiga svar till annan forskning, den om artificiell intelligens. Nästan alla stora framgångar med AI under de senaste åren bygger på kunskaper från hjärnan: komplexiteten bär på banbrytande lösningar.

Vad innebär det för mänsklig kognition om AI befriar oss från behovet att memorera ett telefonnummer, en vägbeskrivning eller en dikt?  

Tänkandets maskineri går igenom forskningen och historien om hjärnan, samt de försök som gjorts för att efterlikna den – att skapa en ”maskin”. Martin Ingvar sammanställer inte bara forskningsläget utan leder oss även vidare in i vad som kan vara den största omvälvningen i mänsklighetens historia. 

Kommer AI att ge oss större frihet eller i förlängningen framkalla ett armageddon likt  Hollywoodfilmernas värsta dystopier?

Rekommenderade böcker

Publicerad 2018

Mannen som vaknade upp död

Thomson, Helen
268 kr
KÖP
Publicerad 2017

Superintelligens

Bostrom, Nick
278 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...