Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vad är liv? Ett fysikaliskt perspektiv på den levande cellen

222 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

”Hur kan de händelser i tid och rum som sker inom den i rummet begränsade yta som en levande organism utgör beskrivas av fysiken och kemin?”

1943 håller den österrikiske fysikern Erwin Schrödinger ett antal föreläsningar vid Trinity College i Dublin. Hans fråga tillhör de som för evigt förundrat mänskligheten: Vad är det som skiljer levande materia från resten av universum? Hur förs livet vidare? Och vad, exakt, är liv?

I den här boken introducerar Schrödinger koncept som revolutionerade biologin och som än i dag formar vår syn på liv. När han håller sina föreläsningar har teorin om DNA som det ärftliga materialet ännu inte etablerats. Men Schrödingers bok sår viktiga frön som ligger till grund för och inspirerar den kommande forskningen. Här finns idén om att en komplex molekyl bär på livets kod – det genetiska chiffret för levande organismer – och att liv och ärftlighet är kemi.

Översättningen innehåller även Schrödingers filosofiska reflektioner Medvetande och materia samt Självbiografisk skrift.

Vetenskapens klassiker ges ut i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien. Erwin Schrödingers (1887–1961) Vad är liv: Ett fysikaliskt perspektiv på den levande cellen är seriens första del, med ett förord av Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi och preses för Vetenskapsakademien.

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Novum Organum

Bacon, Francis
Ej utkommen ännu
Publicerad 2020

Nils Celsius, kyrkan och naturvetenskapen

Karlsson, Erik B., Stempels, Eric
221 kr
KÖP
Publicerad 2020

Radioaktiva substanser

Curie, Marie
209 kr
KÖP
Publicerad 2020

Lusten att upptäcka

Feynman, Richard
229 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...