Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vårt klot så ömkligt litet (pocket)

49 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

“ett brandtal för att vi människor ska ta klimatfrågan på större allvar”

Karin Bojs, Dagens Nyheter

“en guldgruva och en kraftfull vägvisare”

Jacob Carlander, Corren

“det bästa jag har läst på mycket länge om klimatfrågan”

Rasmus Landström, Arbetarbladet

 

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, har länge forskat på rymdens riktigt stora frågor, om tidens början, om svarta hål och mörk materia. I Vårt klot, så ömkligt litet återvänder han till jorden och sätter in den i ett kosmiskt perspektiv som ger frågan om klimatet helt nya dimensioner – vi bor på en febrig planet på katastrofens rand. Ur en målande beskrivning av jordens historia, en berättelse om hur livet har påverkat och förändrat jorden, träder en bild av en mycket sårbar planet fram, där tillfälligheter och tur har spelat en avgörande roll. Det är inte första gången som vårt klot är i fara.

Ulf Danielsson förklarar naturvetenskapen och fysiken bakom klimatforskningen för att ge läsaren en uppfattning om hur det egentligen ligger till med vår jord. Han söker efter sanningen om vårt klots bräckliga tillstånd, om någon sådan går att finna. I jakten på lösningar på vår tids stora problem blickar han åter ut mot rymden och frågar sig om där finns andra typer av liv och civilisationer.  Och den kanske viktigaste frågan av alla: hur länge kan vi förväntas överleva?

 

Rekommenderade böcker

Publicerad september 2016

Vårt klot så ömkligt litet

Danielsson, Ulf
248 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...