Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Hjärnan som huvudperson

 

”Jag kastade alla betänkligheter åt sidan och satte igång. Det var en härlig tid. Trots motivet – som många finner skrämmande – skrev romanen mer eller mindre sig själv. Jag befann mig i det mest eftertraktade tillstånd en författare känner, i ”flow”. Man är så inne i arbetet att yttervärlden och tiden inte existerar. Inte heller är man medveten om varför man väljer det ena före det andra, för berättandet handlar hela tiden om att göra val, rätta val. Till exempel om romanen skulle bli en jagberättelse där allt som händer ses ur hjärnans perspektiv. Rent intuitivt valde jag det perspektivet.

Någon i förväg utarbetat plan hade jag inte; jag bara skrev.”

 

Vill du läsa om vetenskapens och samhällsdebattens frontlinjer? Beställ en prenumeration på tidskriften Sans, fyra nummer för endast 365 kr!

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...