Stockholms bokhelg på Hasselbacken (fredag)

Detaljer
Datum
27.08.21
Tidpunkt
17.00 – 20.30
Beskrivning
Stockholms bokhelg på Hasselbacken
Plats
Adress: Hasselbacken, Hazeliusbacken 20 i Stockholm

Om evenemanget

Demokrati och sekter, forskningspolitik och fågelskådning, världen enligt den fundamentala fysiken, andlighet i offentligheten och, inte minst, fotboll. Under tre dagar välkomnar vi dig som är nyfiken på kultur, vetenskap, filosofi och idédebatt till ett fullmatat program i Hasselbackens trädgård på Djurgården, organiserat inom ramen för Stockholms bokhelg.

Förutom samtal bjuds det på musik med Isabella Lundgren, Tomas Andersson Wij och Annika Norlin, sagoläsning och brädspel med Sveriges första astronaut Christer Fuglesang och träningstips med fysiologerna Jessica Norrbom och Maria Ahlsén. Det bjuds också på en schackutmaning med schackdrottningen Anna Cramling.

Vid sidan av scenen har vi dukat upp ett långbord med böcker till kanonpriser. Köp en bok, eller två, och få den signerad!

Alla samtal filmas av Bilda och livesänds på deras och Fri Tankes Facebooksida samt publiceras i efterhand på våra respektive YouTube-kanaler.

Varmt välkomna hälsar Fri Tanke med vänner

I samarbete med Pop House Group, Bilda, Axess TV, Kvartal, Tidskriften Respons, Natur & Kultur, Bazar, Junibacken, Nätverkstan och Timbro förlag

Här är lördagens program.

Här är söndagens program.

PROGRAM FREDAG

17:00-18:00 Veckopanelen live

Veckopanelen är Kvartals uppskattade format för att summera och analysera händelser och skeenden från den vecka som just har varit. Personer från hela det politiska spektrumet, med egna erfarenheter av politik och ledarskap, möts, reagerar och argumenterar. En faktatät timme om veckan som gått.

Medverkande:

Daniel Suhonen

Maria Wetterstrand

Henrik Jönsson

19:00-20:30 Demokratin och dess fiender

Demokratins fundament ifrågasätts från populister till höger och vänster över hela världen och allt fler länder går i en auktoritär riktning. Hur värnar vi ömtåliga institutioner som maktdelning, oberoende domstolar och fri press? Vilka är de främsta hoten mot demokratin och hur bemöter vi dem?

Medverkande:

Torbjörn Elensky,  författare och kulturskribent samt aktuell med boken Absolut text.

Erik Fichtelius, journalist och författare samt aktuell med boken Äkta nyheter.

Åsa Wikforss, professor i filosofi vid Stockholms universitet samt ledamot av Svenska Akademien och Kungl. Vetenskapsakademien. Aktuell med boken Därför demokrati.

Björn Wiman, författare och kulturchef på Dagens Nyheter samt aktuell med boken Hatet mot judarna.

Samtalet leds av Christer Sturmark, VD och bokförläggare Fri Tanke.

Kvällen tonsätts av Joel Lyssarides, pianist.

 

Här är lördagens program.

Här är söndagens program.