I Media

”Idésalong om de stora frågorna”

Intervju med förlaget i tidningen Curie. Vad händer på förlaget? Vad innebär egentligen idésalong som diskuterar de stora frågorna? Christer Sturmark och Martina Stenström berättar!

”Kom nu Ketchup, så går vi till historien”

Dagens namn är Herbert – som i Felix, som i ketchup, som i kemihistoria. Lundaforskaren Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik, har skrivit en bok om industrimatens historia. Ett kapitel handlar om ketchup. Häng med på en såsig resa genom seklerna.

Allvarliga fel i många böcker med råd om kost och hälsa

DN Debatt. Många hälsoböcker förespråkar ett stort intag av frukt och grönt vilket är helt i linje med vad den samlade forskningen kommit fram till. Det gör det svårt för läsaren att förstå vad som är korrekt information och vad som helt enkelt är hemmasnickrade hypoteser, skriver artikelförfattarna.

”Man kan vara civiliserat oense”

Under etiketten Existentiell salong, ordnar de två förlagen samtalskvällar under våren med Librisförfattaren Joel Halldorf och Fri tankes förlagschef Christer Sturmark.