Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Om Pi-priset


Kungliga Vetenskapsakademien delar i samarbete med Fri Tanke förlag ut Pi-priset för främjandet av populärvetenskaplig litteratur inom det naturvetenskapliga området.

Prissumman är 314 159 kr.

Pi-priset delas ut i genren populärt framställd naturvetenskap för allmänheten – eller för populärt framställd tvärvetenskap med anknytning till naturvetenskap. Boken skall vara skriven på svenska och hålla hög pedagogisk kvalité samt inspirera till fördjupad fascination för det vetenskapliga förhållningssättet till världen i upplysningstraditionens anda. En särskild priskommitté bedömer tävlingsbidragen och utser pristagare. Sakkunniga inom respektive ämnesområde ansvarar för den vetenskapliga granskningen.

Prissumman om 314 159 kr inkluderar även ett förlagskontrakt med bokförlaget Fri Tanke.

Tävlingen är öppen för alla, också författare som tidigare givit ut böcker.

PI-priset 2017

Fri Tanke förlag och Kungl. Vetenskapsakademien har gemensamt beslutat att inte dela ut Pi-priset 2017, då endast ett bidrag har inkommit och det därmed inte kan ske någon urvalsprocess. Nytt PI-pris utlyses med deadline 31 augusti 2019. Det inkomna bidraget kvarstår för prövning i nästa prisomgång, om författaren så önskar.

Tidigare vinnare

Ulf Ellervik 2010
Anders Schultz 2013
Göran Frankel 2015

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...