Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Dags för IgNobel 2016!

ignobel

Osannolika upptäckter och fascinerande framgång!

Vinnarna av IgNobelpriset bjuder på ett brett spektrum av fantastisk forskning. Priset hyllar forskning som först får folk att skratta, sedan att tänka. Genom att uppmärksamma det ovanliga och hedra det fantasifulla vill priset öka människors intresse för vetenskap, medicin och teknik.

Ta chansen att höra dem själva berätta om sina upptäckter när IgNobels internationella turné landar i Sverige!

Eventet inleds av mannen bakom IgNobelpriset, Marc Abrahams. Han vill få oss att tänka över hur vi avgör vad som är viktigt, och vad som inte är det, inom vetenskapen såväl som i övriga livet. Upptäckter som sticker ut som märkliga och skrattretande, har i själva verket stor potential att få oss att själva tänka ett extra varv och hjälpa oss att förstå vår omvärld. Bra vetenskap kan vara udda, rolig och absurd!

Häng med på en underhållande och högst vetenskaplig show!

 

Datum: 12 mars

Tid: 15.00-16.45

Plats: Debaser Medis, Medborgarplatsen 8, Stockholm

Boka din biljett på ticnet.se idag!

 

Årets spännande forskare/föreläsare är:

 

http://www.sharifian-history.info/430px-Moulay_Ismail.jpglisaober

Lisa Oberzaucher är biolog och evolutionspsykolog. Hennes forskning fokuserar på beteende- och kognitionsvetenskap. Under de senaste åren har hon specialiserat sig på samspelet mellan människa och miljö, partnerval och attraktionskraft samt kommunikation och social interaktion. 2015 vann hon IgNobelpriset i matematik för att hon med hjälp av matematik undersökt om Mouley Ismael den blodtörstiga, kejsare av Marocko, verkligen lyckats bli pappa till 888 barn under åren 1697-1727.
Michael SmithBee-stings-Where-it-hurts-most-to-be-stung-by-a-beeMichael Smith är doktorand och forskar vid Avdelningen för neurobiologi och beteendevetenskap vid Cornell University. Michael vann IgNobelpriset i fysiologi och entomologi efter det att han låtit bin sticka honom på 25 olika platser på kroppen för att undersöka var på kroppen det är mest smärtsamt att bli stucken (svaret: i näsborren, på övre läppen och på penisen). Tillsammans med Justin Schmidt har han upprättat The Schmidt Sting Pain Index, som kartlägger den smärta som olika insektsbett resulterar i.

 

 

markMark Dingemanse forskar vid Institutionen för språk och kognition vid Max Planckinstitutet för psykolinguistik. Hans forskning är inriktat på språk och social interaktion. Han undersöker hur människor använder språket i vardagen och hur själva språket formas av denna användning. Mark vann tillsammans med Francisco Torreira och Nick Enfield IgNobelpriset i literatur förra året efter hans upptäckt att att ordet ”huh” används i alla språk. Denna banbrytande forskning tyder på att man har hittat en universell egenskap som återfinns i alla former av konversation.

 

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...