Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Fri Tankes författare Ulf Danielsson får Harry Martinson-priset

”Harry Martinson-priset för år 2016 tilldelas Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, för en gärning där vetenskap i världsklass lever sida vid sida med ett stort engagemang för folkbildning. Ulf Danielsson är en fri tänkare som ser värdet i att förklara komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt och som samtidigt är öppen för skönlitteraturens och inte minst lyrikens möjligheter att skapa bilder av det som är svårgripbart även för en vetenskapsman.”

Så lyder motiveringen när Ulf Danielsson föräras med årets Harry Martinson-pris. Fri Tanke förlag gav 2015 ut hans hyllade bok ”Mörkret vid tidens ände – En bok om universums mörka sida”.

 Jag är verkligen jätteglad för just Harry Martinson-priset. Harry Martinson har betytt mycket gör mig och är en av mina absoluta litterära favoriter. Hans sätt att gestalta den moderna naturvetenskapliga världsbilden är oöverträffat, säger Ulf Danielsson.

Ulf Danielsson är för många känd genom sin medverkan i Sveriges Televisions program På spåret samt från hans sommarprat i radioprogrammet Sommar i P1. Men Ulf Danielsson är framför allt känd för sin forskning kring strängteori och kosmologi och har bland annat nått uppmärksammade resultat för sin forskning om olika typer av svarta hål.

Priset delas ut av Olofströms kommun i samarbete med Harry Martinson-sällskapet. Priset delas ut i samband med Harry-Martinson sällskapets årsmöte den 7 maj i Jämshög. Prissumman är 83 950 kronor.

Harry Martinson-priset delas ut till den, de eller den organisation som i Harry Martinsons anda verkar för att värna om den lokala och globala miljön, arbetar aktivt för fred mellan människor och fred mellan människa och natur eller odlar eftertanken och poesin som centrala livskvaliteter.

Nu sänker vi priset på ”Mörkret vid tidens ände – En bok om universums mörka sida” under en begränsad period från 234 kr till endast 190 kr! Köp ditt exemplar här.

Relaterade böcker

Spara 24%
Publicerad april 2015

Mörkret vid tidens ände

Danielsson, Ulf
166.44 kr219 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...