Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Ny bok av Hanne Kjöller om visselblåsare inom polisen

Hanne Kjöller är författare och ledarskribent på Dagens Nyheter. I sin nya bok ”En svensk tiger – vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån” granskar hon svensk polis och avslöjar en myndighet som systematiskt tystar kritiska medarbetare. Det är en skakande läsning om hur skattemedel förslösas och anställda behandlas på ett skandalöst sätt. Boken finns i handeln från och med 26 januari.

Svensk polis har problem. Förundersökningar läggs ned på löpande band. Brottsstatistiken friseras för att dölja att allt färre brott klaras upp. Varför är det så? Jag tog kontakt med flera poliser för att få svar. Fram trädde bilden av en myndighet som med tillåtna och otillåtna medel tystar den som påtalar systemfel och enskilda misstag. Frispråkiga och självreflekterande poliser mals ner för att upprätthålla en osund lydnadkultur, säger Hanne Kjöller.

– I min bok berättar nio visselblåsare om arbetsgivarens trakasserier. Ständiga polisanmälningar, tvångsremitteringar till psykiatrin och misstänkliggörande bland kollegerna blir en del av vardagen. Svensk polis lägger oerhörda resurser på att förfölja och straffa poliser som vågat höja sina röster för att kritisera slarv, övervåld och direkta lagbrott. I stället för ett tack har de förvisats från arbetsplatsen, blivit fråntagna sina tjänstevapen och anmälts för brott som aldrig begåtts. Jag vill med min bok väcka en debatt om en osund och tyst myndighetskultur, säger Hanne Kjöller.

Här kan du läsa utdrag ur boken och köpa den

Pressbilder

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...