Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Pi och powerbollarna gör succé!

I april släpptes första boken i serien om Pi och powerbollarna som det första ledet i ett projekt som kommer att ge tusentals barn helt nya ingångar in i vetenskapens härliga värld.

Bakom projektet står Karolina Kjellberg, Pauline Reuss och Anna Colbiörnsson Norbye, alla småbarnsmammor som blivit oroade för situationen med svenska skolan som enligt alla undersökningar blir allt sämre på naturvetenskapliga ämnen. Projektet, som omfattar app, musik, youtubekanal och böcker, utgår från modulerna i läroplanen för förskoleklass och syftar till att hitta nya sätt att intressera barn för naturvetenskap. Den 13 april var det en stor releasefest på tekniska museet för den första boken i serien och den 16 var det ett familjeevent på samma museum.

Appen har legat rekommenderad på svenska AppStore denna vecka och har laddats ner över 28 000 ggr. På deras hemsida bnosy.com kan man även se alla experimentfilmer som de gjort som finns på deras Youtubekanal.

Igår var de med i P4: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/715016?programid=4810&start=5550 (ca 1:33 in i programmet)

”Uppslaget visade ytterligare en artikel om hur barns intresse för naturvetenskap dalade. Istället för att läsa färdigt började tankearbetet kring hur jag med min forskarbakgrund skulle kunna öka barns intresse för naturvetenskap. Barn är fantastiskt roliga att arbeta med men sedan min civilingenjörsutbildning i kemiteknik har jag mest hängt i labbet. Inspirerad av mina egna barn och deras fantastiska lärare insåg jag snabbt styrkan med dold pedagogik och att använda olika sinnen vid inlärning. Jag började därför tillsammans med en vän från KTH att fundera ut hur vi skulle kunna få fler barn att intressera sig för naturvetenskap. Vi ville stödja skolan och tyckte att det fanns för lite underhållning som var kopplat till läroplanen. Därför satte vi igång att skapa just det och sagoböcker blev vår första satsning. När vi träffade Pauline föll allt på plats för vi hade hittat en fenomenal illustratör. Med en bakgrund i konst, design, TV- och filmscenografi gav hon texterna liv genom att på sitt humoristiska sätt illustrera charmiga karaktärer. Nu kommer bokserien snart ut i handeln och för att förstärka den ger vi även ut app-spel, visor, pyssel och experimentfilmer. Vi längtar efter att få fler barn att brinna för naturvetenskap.”

Om boken Magnetfisket:

Pi och Powerbollarna ställer genast upp för
Benny när han hamnat i knipa! Hur kunde
han vara så klumpig? Och hur ska de lyckas
få upp allt som hamnat på havets botten …
Följ med på äventyr och lär dig massor om
magneter. Magnetfisket är första boken i serien
om Pi och Powerbollarna som vill inspirera
barn till att lära sig om den naturvetenskap
som skolan lär ut.

Relaterade böcker

Publicerad november 2016

Pi och powerbollarna - Vinterracet

Reuss, Pauline, Kjellberg, Karolina
129 kr
KÖP
Publicerad 2016

Pi och powerbollarna - Magnetfisket

Reuss, Pauline, Kjellberg, Karolina
129 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...