Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Pi-symposium 2016!

Fri Tanke förlag och Kungl. Vetenskapsakademien bjuder in till årets vetenskapsevent. Den 12 juni kl 17-19 på Pop House på Djurgården har vi samlat några av världens främsta forskare och filosofer som ska tala på temat Kunskapens gränserBoka din biljett här!

Marcus du Sautoy

Vetenskapen ger oss nya insikter i frågor som mänskligheten sökt svaren på i årtusenden. Men enligt Marcus du Sautoy bör vi tygla vår ohämmade entusiasm för vetenskapens makt. Utifrån den nya boken What we cannot know undersöker han om det kan finnas frågor som vetenskapen aldrig kommer att kunna besvara.

Marcus du Sautoy är Simonyi Professor for the Public Understanding of Science and och professor i matematik vid University of Oxford.

Armand Leroi

Nu när all kultur – böcker, konst, filmer, musik – har digitaliserats, och har blivit mätbart, hävdar många att man kan skapa en slags vetenskap av kulturen som kan ersätta de humanistiska traditionerna. Är detta möjligt? Eller är konsten utom vetenskapens gränser?

Armand Leroi är författare, programledare och professor i evolutionsbiologi vid Imperial College i London.

Douglas Hofstadter

Kurt Gödel visade att matematiskt tänkande inte till fullo kan beskrivas i ett formellt axiomatiskt system. Vad betyder detta i praktiken? Var går gränserna för datorers framtida artificiella intelligens? Kan skönhet, kreativitet och humor formaliseras?

Douglas Hofstadter är akademiker och författare. Han är mest känd för sin bok Gödel, Escher, Bach: an Eternal Golden Braid, utgiven 1979, som året därpå vann Pulitzerpriset. Boken har inspirerat tusentals studenter att ägna sig åt datavetenskap och artificiell intelligens.

Anton Zeilinger

Kvantfysikens märkliga fenomen med sammanflätande partiklar på stora avstånd, våg-partikel-dualitet och superpositioner, hur ska vi förstå kvantvärlden på ett intuitivt sätt?

Anton Zeilinger är direktör för vetenskapsakademien i Österrike och professor vid institutet för kvantoptik och kvantinformation i Wien.

Lera Boroditsky

Formar våra språk vårt sätt att uppfatta verkligheten? Påverkar våra lingvistiska system hur vi tänker kring tid och rum? Och är ordval och metaforer av stor betydelse för hur vi hanterar etiska frågor om till exempel våld och brott?

Lera Boroditsky är professor i kognitionsvetenskap vid UCSD. Hon forskar på hur kunskap byggs utifrån samspelet mellan hjärna, språk och omvärld, och hur olika kulturer och språk påverkar vårt sätt att tänka.

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...