Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Vill du vinna ett av Sveriges största litteraturpris?

Nu finns återigen chansen att vinna ett av Sveriges största litteraturpris! Fri Tanke förlag delar i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien för fjärde gången ut Pi-priset för främjandet av populärvetenskaplig litteratur.

Priset består av en prissumma om 314 159 kronor och ett förlagskontrakt. Manus skall ha inkommit till Fri Tanke förlag senast den 31 augusti 2017.

– Tävlingen är öppen för alla också författare som tidigare givit ut böcker. Bidrag kan även ha mer än en författare. Tävlingen är anonym för att inte ge redan etablerade namn en fördel, säger förlagschef Christer Sturmark.

– Priset  delas ut i genren populärt framställd naturvetenskap för allmänheten eller för populärt framställd tvärvetenskap med anknytning till naturvetenskap. Boken måste hålla hög pedagogisk kvalité samt inspirera till fördjupad fascination för det vetenskapliga förhållningssättet till världen i upplysningstraditionens anda, säger förlagschef Christer Sturmark.

Tävlingsbidraget ska vara skrivet på svenska och ha en enhetlig, genomgående karaktär som bok – hit räknas inte en samling fristående uppsatser eller essäer. Juryn sammanträder under hösten och pristagare meddelas senast 31 december 2017.

Praktiska instruktioner

  • Manus skall levereras i en papperskopia samt i digitalt format (Word eller RTF) på CD-skiva utan  läsbar signatur i manus.
  • Pappersmanus och CD-skiva skall skickas in anonymt och åtföljas av förseglat kuvert innehållande författarens namn och kontaktuppgifter.
  • Försändelsen skall skickas till: Fri Tanke förlag, Box 3020, 181 03 Lidingö och till info@fritanke.se

Mer information om priset

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...