Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Wikforss, Åsa

Professor i teoretisk filosofi

En av Sveriges mest erkända och framstående filosofer. Hon gjorde sin PhD på Columbia University i New York, hon har också varit gästforskare på Oxford och 2008 blev hon en av Sveriges första kvinnliga professorer i teoretisk filosofi. Hon är dessutom redaktör på tidskriften Thought, hon är medlem i AcademiaNet – Expert Database of Outstanding Female Academics, och hon är deltagare på paneler i flera nationella och internationella forskningsråd. Åsa har varit publicerad i ledande internationella facktidskrifter (inklusive Mind) och föreläser regelbundet på internationella konferenser världen över. Hon har dessutom fått forskningsbidrag från Riksbankens Jubileumsfond, från European Science Foundation och i två omgångar från Vetenskapsrådet. Hon har tidigare också gjort framträdanden i Vetenskapens Värld (SVT), Vetandets Värld (P1), Studio Ett (P1) , Filosofiska rummet (P1), Kropp och Själ (P1) och hon var ’husfilosof’ i P4’s pod ’Fejk’ som spelades in i sommar.

Åsa Wikforss brinner för att förändra den svenska skolan och för att vända den trend av kunskapsresistens som vi ser i samhället idag. Hon har skrivit många debattartiklar om skolans kunskapssyn och hennes senaste bok Alternativa fakta är en bok om kunskap och kunskapsresistens. Vad är sanning, vad är fakta, vad är kunskap? Hon skriver om hur viktigt det är att diskutera frågor som rör vetandets natur. Inte minst i ljuset av det enorma motstånd mot kunskap som fått fäste i samhället, i skolan och i vita huset i USA.

Åsa kommer att göra en rad olika föreläsningar och framträdanden i höst och hon har alldeles nyligen också medverkat som föreläsare på årets Bonnier Grid.

Utgiven bok

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...