Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Prova Sans!

ntroduktionserbjudande för dig som ännu inte har upptäckt Sans: Pröva på två nummer av Sans för endast 99 kr! Klicka här för att beställa provprenumeration!

Här kan du ladda ner ett tidigare nummer för att provläsa.Sans är en existentiell tidskrift i upplysningens anda.

Sans 4 2105 OmslagVi skriver om filosofi och livsåskådningsfrågor, religion och politik, psykologi och neurovetenskap, medicin och naturvetenskap, etik och moral, fysik och kosmologi.

”Sans är ett magasin för tanken. Det sköna är att den även får läsaren att känna sig smart. Texterna är välskrivna och begripliga även när de svåraste ämnen avhandlas […]. Sammantaget är Sans förmodligen ett av de roligaste och mest utvecklande magasin man kan läsa.”

– Tidningen Journalisten

 

Några röster om Sans:

C Fuglesang - webbChrister Fuglesang – astronaut och rymdforskare

”Sans behövs som en röst som står upp för en nyfiken, vetenskaplig syn på verkligheten. Sans belyser faror med både pseudovetenskap och ovetenskap, men glömmer för den skull inte de kulturella och mänskliga värdena.”

 

Åker OrtmarkÅke Ortmark – författare och journalistlegend

”Är livet trist? Hedenius, Russell, Tingsten är alla borta. I det läget bör man anlita Sans. Det är en glädje att möta det skarpa, klara förnuft som saknas på de flesta andra håll.”

 

 

Lena Andersson – författare och dramatiker

”Sans nöjer sig inte med att konstatera hur komplext allting är. I stället tar den sig an det komplicerade, plockar isär det och skärskådar beståndsdelarna. Sans bärs av ett förnufts- och individperspektiv som bara alltför väl behövs i ett offentligt samtal av fluffigt halvsmälta oklarheter och slappt anammade gruppidentiteter.”

Björn Ulvaeus – kompositör och skribent

”Vi behöver ständigt påminnas om att upplysningsidéerna har skapat grunden till vårt sekulära demokratiska samhälle. Vi behöver ständigt stå emot vidskepelse och flum. Därför behövs Sans.”

 

 

Annika Borg

Annika Borg – Teologie doktor, skribent och präst

”Sans bearbetar och borrar i de religionskritiska frågorna. Jag har länge saknat en sådan tidskrift i Sverige. Kritiken och analysen av religionernas roll och funktion är en omistlig del av det offentliga samtalet. Och frågorna kommer att bli ännu mer brännande i framtiden.”

 

PC Jersild – författare

”Det finns många kulturtidskrifter – men bara Sans räknar också naturvetenskapen som en självklar del av kulturen.”

 

 

 

Emilia Ericson – student

”Sans för barnens talan när så många andra som borde ta ansvar låter barnens röster förbli kvävda i kulturrelativism och religiösa dogmer. Utrustad med en humanistisk människosyn ger sig Sans ut i samhällsdebatten för att slå vakt om de universella mänskliga rättigheterna som gäller alla, stora som små.”

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...