Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Aktiv dödshjälp - hot eller möjlighet?

Debatt den 8 september 2011, mellan Torbjörn Tännsjö, filosof och författare, och Per Ewert, författare och informationssekreterare vid den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet. Moderator är författaren och läkaren P C Jersild.

I Sverige är eutanasi fortfarande olagligt, liksom i de flesta andra länder. Frågan har kommit att symbolisera ett av samtidens svåraste etiska vägval: Är livet heligt eller ska människor själva ha rätt att besluta när de ska dö? Per Ewert hävdar att mänskligt liv alltid har ett unikt skyddsvärde, men Torbjörn Tännsjö menar att det inte finns några rationella skäl att fortsätta förbjuda dödshjälp.

Denna aktuella debatt om livets slutskede hölls på ABF Stockholm i samband med lanseringen av nya numret av Sans magasin med tema medicinsk etik.

 

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...