Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

PI-samtalen: Huliganer och gentlemän – Om maskulinitet, våld och sport

Det klassiska mansidealet står i kollisionskurs med mer moderna föreställningar om ”den jämställda mannen”. Män i grupp pekas ut som ett dåligt fenomen, och sportarenorna fylls av vrål. Feminismen har vunnit framsteg och samhällets syn på jämställdhet förändrats i grunden. Vad innebär det för männen idag?

Välkommen till ett samtal om normer och könsroller, där vi diskuterar hur föreställningar om män och maskulinitet konstrueras, och belyser hur historiska, sociala och kulturella faktorer har påverkat uttrycket av det ”typiskt” manliga. Sporten, kultursidorna och forskningen har alla sin roll att spela.

Gäster:

Isobel Hadley-Kamptz, journalist och författare. Hennes senaste bok Om sport och våld behandlar kopplingen mellan idrott och våld och maskulinitet.

Stephan Mendel-Enk, journalist och författare. Boken Med uppenbar känsla för stil kom 2004 och handlar om manlighet, om hur våld och frustrationen hänger ihop med den bild av manlighet som unga män formas till.

Samtalsledare: Christer Sturmark, förlagschef på vetenskapsförlaget Fri Tanke.

Inspelat på Kulturhuset i Stockholm den 25 april 2017.

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...