Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

PI-samtalen: Vad är liv?

Evolutionsteorin är idag en helt accepterad förklaringsmodell till livets utveckling. Men hur började livet? Hur kunde det ske en utveckling från livlös materia till levande liv? Här står sig vetenskapen fortfarande förhållandevis slätt, även om den amerikanska forskaren Craig Venter säger sig vara en lösning på spåren.

I samarbete med Kungliga Vetenskapsakademien (KVA) gör Fri Tanke förlag en serie seminarium, ”vetenskapliga talkshows” med fokus på vetenskapens frontlinjer och modernt filosofiskt tänkande. Ett samtal mellan tänkare, forskare och filosofer – samtal för att öka medvetenheten om vad som sker i vår värld idag och ökar kunskapen om verkligheten och oss själva.

Medverkande:

PC Jersild, läkare och författare. Har skrivit en rad moderna klassiker som till exempel En levande själ (1980) och Efter floden (1982). Hans senaste roman heter Ypsilon (2012).

Örjan Carlborg, professor i Beräkningsbaserad genetik vid SLU i Uppsala. Bedriver tvärvetenskaplig forskning i gränslandet mellan biologi och informatik, och studerar främst sambandet mellan den biologiska diversitet som finns inom olika levande arter och deras genetiska variation på DNA nivå.

Natalie von der Lehr, vetenskapsjournalist, tidigare forskare vid Karolinska Institutet. Bevakar aktuell forskning på uppdrag av gentekniknämnden.

Samtalen leds av Christer Sturmark, fil kand i datavetenskap och förlagschef på Fri Tanke förlag.

UR Samtiden (C) Sveriges Utbildningsradio 2013

 

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...