Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Världen vi skapar

Världen vi skapar av Tomas Björkman

Myten om marknaden – berättelsen om vår samtid

Vi befinner oss idag, som samhälle och mänsklighet, i ett märkligt tillstånd av tilltagande kulturell vilsenhet, i en tidsepok som saknar tydliga berättelser om världen, historien och verkligheten.

Samtidigt inser många att vi inte kan fortsätta som vi gör idag. Vi förstör vår miljö, stress och depressioner blir allt vanligare, och även om vi blir rikare ökar ojämlikheten både lokalt och globalt. Den enda meningsfulla berättelsen vi har kvar är den om utbud och efterfrågan på en marknad. Vi lever i ett värdevakuum och ser inte längre sammanhang och mening i tillvaron, utan flyr till eller blir instängda i den privata världens illusion om lycka.
Den så kallade ”marknaden” är ingen naturlag.

I ett spännande samtal om vår samtid och marknaden som till synes styr den, diskuterar Tomas Björkman, Christer Sturmark och Emma Ihre hur världen har utvecklats och undersöker om det finns perspektiv som kan hjälpa oss att komma vidare.

Gäster: Emma Ihre är hållbarhetschef på Mannheimer Swartling. Tomas Björkman är entreprenör, finansman och fastighetsutvecklare med stort intresse för vetenskap och filosofi.

Samtalen leds av Christer Sturmark, författare och bokförläggare.

Relaterade böcker

Publicerad 2017

The Nordic Secret

Andersen, Lene Rachel, Björkman, Tomas
229 kr
KÖP
Publicerad 2017

Världen vi skapar

Björkman, Tomas
219 kr
KÖP
Publicerad 2016

The Market Myth

Björkman, Tomas
149 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...