Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Tidigare vinnare

Pi-prisvinnare 2016

Frankel, Göran

Göran Frankel tilldelades Pi-priset för sitt manus om medvetandet, Medveten mot alla odds. 

Juryns motivering:

”Göran Frankel tilldelas pi-priset 2015 för sitt bokmanus ”den själfulla zombien – vetenskapens paradoxala människobild” –  en fantasifull tankeresa in i framtiden på saklig grund.”
Läs mer om Göran Frankel

Pi-prisvinnare 2013

Schultz, Anders

π-prisvinnaren Anders Schultz belönas för sitt manus Livsmedelsmagi.

Juryns motivering lyder:

”Med stor sakkunskap och entusiasm berättar författaren om vad som egentligen händer i kroppen när vi äter. Han får läsaren att förstå den komplicerade process, som håller liv i våra kroppar ner på cellnivå – och hur viktigt ett vetenskapligt synsätt är som motvikt till allt löst tyckande om våra mat­vanor.”
Läs mer om Anders Schultz

Pi-prisvinnare 2010

Ellervik, Ulf

π-prisvinnaren Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Han belönas för sitt manus Ond kemi.  Ellervik forskar bland annat om botemedel mot cancer och är en starkt engagerad kunskapsspridare inom kemins område, både för studerande och för allmänheten.

Juryns motivering lyder:

”Med stor sakkunskap, lätt handlag, entusiasm och glimten i ögat lär författaren oss vad kemi inte bör användas till. Han lyckas genom detta oväntade grepp inte bara varna för missbruk utan också ta oss med på en roande exposé genom kemins dramatiska historia och fascinerande formelvärld. Med den goda folkbildarens pedagogiska klarhet får han läsaren att förstå den enorma betydelse kemin har och har haft för utvecklingen på snart sagt varje område av det moderna samhällsbygget.”
Läs mer om Ulf Ellervik

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...