Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Gödel Mannen som krossade den matematiska drömmen

60kr
Ordinarie pris 207
Lägg i önskelistan

Kurt Gödel var det plågade geniet vars visioner skakade det matematiska resonemangets stabilitet. Priset för att förändra matematiken i grunden var en balansgång på galenskapens rand.

Rebecca Goldstein, prisbelönt författare och filosof, ger läsaren en förklaring till den filosofiska vision som var inspirationen bakom Gödels matematik. På ett medryckande och lättfattligt sätt låter hon oss lära känna ett av matematikhistoriens största genier.

Kurt Gödel betraktas allmänt som den störste logikern sedan Aristoteles. Hans ofullständighetsteorem från 1931 bevisade att det i varje formellt system för aritmetiken finns sanna satser som likväl inte låter sig bevisas. Resultatet blev en omvälvning som spred sig långt bortom matematiken och fortsätter att utmana våra föreställningar om medvetandets natur.

Rekommenderade böcker

Spara 42%
Publicerad 2016

Alan Turing

Hodges, Andrew
150kr
Ordinarie pris 263
Spara 78%
Publicerad oktober 2015

100 procent finns inte

Gut, Allan
50kr
Ordinarie pris 234
Spara 51%
Publicerad 2015

Bertrand Russell

Grayling, A. C.
60kr
Ordinarie pris 124

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...