Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

I Guds namn Om våld och politik i islam

Religion har tagit en allt större plats i världen och därmed har också religiös politisk aktivism, både med och utan våld, blivit en del av vardagen.

I ett relativt sekulärt samhälle som Sverige, som mer eller mindre frigjort sig från religion, saknas förståelse för religiösa uttryck och meningsskapande. Förenklade påståenden om religioners för- och nackdelar tycks ha blockerat intresset för hur det religiösa meningsskapandet produceras och hur det kan leda till att människor kan uppfatta förtryck eller bestialiska mord som moraliskt försvarbara gärningar.

I denna bok förklarar Eli Göndör hur det går till när olika företeelser eller ideologier som vuxit fram ur islam blir politiskt aktiva eller våldsbenägna. Syftet är att öka förståelsen; inte att öka acceptansen. Ökad förståelse är helt avgörande för att kunna bekämpa fenomenet och samtidigt se till att oskyldiga inte misstänkliggörs.

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...