Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Kort om virus

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Dorothy H. Crawford

De senaste åren har världen bevittnat dramatiska utbrott av flera farliga virus som HIV, svininfluensa, lassafeber och sars. Den framstående biologen och populärvetenskapliga författaren Dorothy Crawford tecknar här ett fascinerande porträtt av dessa oändligt små, men ofta mycket farliga varelser. Hon förklarar hur virus upptäcktes och reder ut den komplicerade struktur av små parasiter som är de absolut vanligaste livsformerna på jorden.

I sin analys av hotet från virusinfektioner återberättar Crawford historierna om kända dödsvirus som ebola och rabies samt även de mindre kända, fladdermusburna nipah- och hendravirusen. Hon identifierar vilda djur som orsaken till de senaste pandemierna, går igenom skälen bakom den nuvarande ökningen av potentiellt dödliga infektioner och utvärderar beläggen för att långvariga virus i förlängningen kan leda till cancer. Slutligen ser Crawford framåt och frågar om vi någonsin kan leva i harmoni med virus och överväger sätt att förebygga nya förödande virus.

Ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

 

Rekommenderade böcker

Publicerad 2014

Kort om bakterier

Amyes, Sebastian
178 kr
KÖP
Publicerad 2014

Liv i ljusets hastighet

Venter, Craig
246 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...