Matens filosofi

Henrik Lagerlund

259:-:-99:-:-
Alternativ
Detaljer
  • Utgiven April 2021
  • 266 Sidor
  • ISBN: 9789189139985
  • Utgiven April 2021
  • ISBN: 9789180201391

Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga. 

Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?

I Matens filosofi introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter. Boken erbjuder läsaren verktyg till att både njuta av maten och aktivera tanken, samt en insikt om att de val vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.

Detaljer
  • Utgiven April 2021
  • 266 Sidor
  • ISBN: 9789189139985
  • Utgiven April 2021
  • ISBN: 9789180201391