Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Mörkret vid tidens ände (Pocket) En bok om universums mörka sida

54 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Vi står inför en ny revolution inom fysiken, där bilden av vårt universums mörka och okända sida sakta börjar klarna. Den saknade pusselbiten av partikelfysiken har hittats genom upptäckten av Higgs­partikeln och det är dags att ta nästa steg. Med hjälp av strängteorin målas en bild upp av ett världsallt oändligt mycket större än vad vi tidigare trott. Vårt universum är kanske bara en liten del av ett obegrip­ligt storslaget multiversum som vi bara precis börjat ana vidden av.

I boken får vi stifta bekantskap med den mörka materien och den mörka energin som fysikerna fort­farande vet mycket lite om. Vi utforskar de mörka tidsåldrarna före Big Bang, får en skymt av hur det gick till när vårt universum skapades och följer historien vidare in i en avlägsen och hotande framtid.

Mörkret vid tidens ände tar dig till den absoluta forskningsfronten. Ulf Danielsson beskriver den mest stor­slagna vetenskapen med sin karaktäristiska och poetiska prosa. När du läst den kommer du aldrig att se på stjärnhimlen på samma sätt igen.

”Danielssons bok är inte endast god – för att inte säga nödvändig – populärvetenskap. Den tar oss också till den absoluta fronten i forskningen om universums uppbyggnad.” 

Carl Reinhold Bråkenhielm, Dagens Nyheter

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Världen själv

Danielsson, Ulf
189 kr
KÖP
Publicerad 2020

Rymdresan

Fuglesang, Christer
149 kr
KÖP
Publicerad 2018

Vårt klot så ömkligt litet (pocket)

Danielsson, Ulf
49 kr
KÖP
Publicerad 2017

Den största berättelsen

Krauss, Lawrence M.
262 kr
KÖP
Publicerad september 2016

Vårt klot så ömkligt litet

Danielsson, Ulf
248 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...