Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Voltaire En filosof för den bästa av världar

204 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Voltaire (1694–1778) var en av upplysningens centrala aktörer, en engagerad filosof som tog ställning mot miss­förhållanden i sitt hemland Frankrike och kämpade för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter under hela sitt liv. Han är 1700-talets kanske mest uppskattade författare, i våra dagar mest känd för Candide, där uppmaningen ”Låt oss odla vår trädgård!” kan sägas sammanfatta hans egen livsfilosofi.

I denna bok utforskar Nicholas Cronk Voltaires enastående karriär och visar hur hans tänkande är väsentligt för vår förståelse av upplysningen och ytterst angeläget än idag. Voltaires betydelse sträcker sig från litteraturen och filosofin till politiken – genom hans texter lever hoppet om att med förnuftets hjälp skapa en harmonisk och lycklig värld.

 

Relaterad information:

Pressmaterial

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...