Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Wienkretsen Filosofi vid avgrundens rand

278 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Detta är en berättelse om mord och självmord, antisemitism, passion och nervösa sammanbrott som drivs av eldiga kontroverser och djupa filosofiska meningsskjiljaktigheter.

I början av 1900-talet hade Wien en central roll inom filosofin. En grupp filosofer som gick under namnet Wienkretsen träffades regelbundet för att diskutera frågor om sanning, kunskap och verklighetens natur. Bland medlemmarna fanns bland annat Moritz Schlick, Rudolf Carnap, Otto Neurath, Olga Hahn-Neurath och Kurt Gödel som i dialog med Ludwig Wittgenstein och Karl Popper formulerande grunden till 1900-talets analytiska filosofi och vetenskapsfilosofi.

Trots att det finns flera biografier om de inblandade filosoferna är detta är den första boken som skildrar hela den dramatiska historien med alla dess förvecklingar inklusive kretsens upplösande i och med mordet på Moritz Schlick. Wienkretsen är en episk krönika, snarare än en bukett av biografier.

Rekommenderade böcker

Publicerad december 2015

Gödel

Goldstein, Rebecca
219 kr
KÖP
Publicerad 2015

Relativitet

Bennett, Jeffrey
278 kr
KÖP
Publicerad 2015

Bertrand Russell

Grayling, A. C.
219 kr
KÖP
Publicerad 2011

Kort om vetenskapsfilosofi

Okasha, Samir
178 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...