Människans natur

Peter Sylwan

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Människans natur, boundMänniskans natur, pocketMänniskans natur, ebookMänniskans natur, audiobook

Ett myller av framstående svenska forskare har bidragit för att skapa Människans natur, en lättläst, underhållande och tänkvärd populärvetenskaplig bok om vad som gör människan till människa och jorden till jorden.

Evolutions- och doftforskaren Bill Hansson gör en djupdykning i havet till vår inre fisk, hjärnforskarna Martin Ingvar och Dan Wolpert hävdar att det bästa med hjärnan är när vi slipper tänka på vare sig den eller något annat. Den världsberömda kunskapsartisten Hans Rosling förklarar att vi helt enkelt måste kunna, och kan, ge alla jordens 11-12 miljarder framtida innevånare ett lika bra liv som vi har nu – inom planetens gränser – annars går det riktigt åt helvete.

Den förmåga som kanske är det som skiljer människans natur mer än allt annat från de andra djurens är fantasin. Den har tagit människan ända till människans tidsålder – där haven stiger och den globala uppvärmningen hotar allt liv på jorden. Rimligen är det just den förmågan som kommer att ta oss härifrån till en hållbar framtid.

Detaljer
  • Utgiven augusti 2014
  • ca 250 Sidor
  • Inbunden med skyddsomslag
  • ISBN: 9789186061920