Min tid som fånge hos röda khmererna

Francois Bizot

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Min tid som fånge hos röda khmererna, boundMin tid som fånge hos röda khmererna, pocketMin tid som fånge hos röda khmererna, ebookMin tid som fånge hos röda khmererna, audiobook

År 1971 togs en ung fransk etnolog vid namn Francois Bizot tillfånga av röda khmererna. I flera månader hölls han fastkedjad i ett läger i djungeln. Han var en av ett fåtal fångar som åter fick känna på friheten. Fyra år senare blev Bizot medlare mellan röda khmererna och den belägrade franska ambassaden i Phnom Penh, vilket så småningom utmynnade i en konvoj som ledde utlänningarna till säkerhet över den thailändska gränsen.

Ur dessa prövningar kommer denna fängslande bok. I fokus står relationen mellan Bizot och hans huvudsakliga fångvaktare, en man vid namn Douch, som i dag är känd som den mest hänsynslösa av röda khmerernas tortyrmästare. Han blev trots det Bizots beskyddare och vän. Min tid som fånge hos röda khmerena är en djupt berörande memoar, skoningslös i sin förståelse av det onda, som lyckas vara gripande och förlösande på samma gång.

Detaljer
  • Utgiven mars 2017
  • ISBN: 9789187935435