INSTÄLLT 18/1 Fri Tanke författarkväll: Den demokratiska statens vänner och fiender

Detaljer
Datum
18.01.22
Tidpunkt
17:00
Beskrivning
Bokhandelssamtal
Plats
Adress: Gamla Stans Bokhandel, Stora Nygatan 7, Stockholm

Om evenemanget

INSTÄLLT P G A NYA RESTRIKTIONER FÖR PUBLIKA SAMMANKOMSTER

Churchills lakoniska beskrivning av demokratin som ”det sämsta styrelseskicket som prövats, förutom alla de andra” är talande för diskussionen om dess styrkor och svagheter. Samtalet strandar ofta i insikten att demokratin är skör och hotad – mera sällan talar vi om  varför demokratin är värd att försvara. 

I tre aktuella böcker tar sig journalisterna Hanne Kjöller och Erik Fichtelius samt statsvetaren Ludvig Beckman sig an frågor som är viktiga om vi på riktigt vill försvara demokratin. Beckman pekar i sin bok All makt åt folket på att en av demokratins hörnstenar, principen att ”all makt utgår från folket” aldrig definieras. Vilka är folket? Och hur långt sträcker sig den oinskränkta makten?

Hanne Kjöller gör en svidande uppgörelse mot bidragsfusket i Handbok för fifflare. Hur värnar vi tilltron till välfärden och det gemensamma om vi behandlar mångmiljardsvindleriet så lättvindigt?

Nyhetsnäsan Erik Fichtelius argumenterar i Äkta nyheter för ”konsekvensneutralitet” som journalistisk princip och betydelsen av tredje statsmakten för en livskraftig demokrati.

Välkomna till Gamla Stans bokhandel!

OBS – föranmälan krävs, det är begränsat med platser. Maila ditt namn till info@gamlastansbokhandel.se

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Från och med 1 december måste alla besökare som är över 18 år kunna uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis och id-kort vid inträde. Du laddar enkelt ner ditt digitala vaccinationsbevis på covidbevis.se. 

När: 18 januari 2022

Tid: kl 17:00

Plats: Gamla Stans Bokhandel, Stora Nygatan 7, Stockholm