INSTÄLLT 25/1 Lost in translation. Ett samtal om språk och skrivande

Detaljer
Datum
25.01.22
Tidpunkt
17:00
Beskrivning
Bokhandelssamtal
Plats
Adress: Gamla Stans Bokhandel, Stora Nygatan 7, Stockholm

Om evenemanget

INSTÄLLT P G A NYA RESTRIKTIONER FÖR PUBLIKA SAMMANKOMSTER

Språkförbistringen var Guds straff när Babylons invånare försökte bygga ett torn till himlen. Att inte kunna göra sig förstådd skapade förvirring och människornas främlingskap för varandra. Översättaren har fungerat som en bro mellan tid och rum och bidragit till att vi kan ta del av andra människors liv och tankar under tusentals år, från Gilgamesheposet till Harry Potter, Bibeln till Kalle Anka.

Vad går förlorat i översättning? Och vad kommer till? Är allt möjligt att översätta? Och hur påverkar erfarenheten av att översätta andras texter det egna skrivandet?

Vi har bjudit in två bokaktuella författare och översättare som i sina böcker reflekterar över språkets roll i våra liv samt översättningens möjligheter och gränser. Torbjörn Elenskys essä Absolut text tar sig an människans försök att förstå sig själv genom språket. Nils Håkanssons Augustvinnande Dolda gudar tar sig an den svenska översatta litteraturen.

Välkommen till en kväll om språk, skrivande och översättning.

OBS – föranmälan krävs, det är begränsat med platser. Maila ditt namn till info@gamlastansbokhandel.se

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Från och med 1 december måste alla besökare som är över 18 år kunna uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis och id-kort vid inträde. Du laddar enkelt ner ditt digitala vaccinationsbevis på covidbevis.se. 

När: 25 januari 2022

Tid: kl 17:00

Plats: Gamla Stans Bokhandel, Stora Nygatan 7, Stockholm