Är en bättre värld möjlig?

Detaljer
Datum
04.12.23
Tidpunkt
18
Beskrivning
Boklansering
Plats
Adress: Hellstens Glashus, Stockholm

100:-

Om evenemanget

Även för den mest luttrade av optimister kan läget på jorden se ganska nattsvart ut. Det kan vara svårt att hålla modet uppe när man dagligen översköljs av mörka rubriker om katastrofer, krig och kriser. Men trots allt är mycket på väg åt rätt håll.

 

För några decennier sedan hade Kina en av världens fattigaste befolkningar – liksom Indien. Idag ser vi hur medelklassen växer i dessa länder och även på andra håll i världen får fler och fler en fungerande vardag med en hyfsad ekonomi, och blir därtill friskare och mer välmående. 

 

Hur förklarar vi den positiva utvecklingen? Och hur ska vi lösa de svåra problem som fortfarande väntar på sin lösning, från klimatkatastrofer och svält till pandemier och fattigdom? 

 

Välkomna till ett samtal om hur vi kan skapa en bättre värld. Under nobelveckan har vi bjudit in en illuster panel för att diskutera filosofen och nationalekonomen Erik Angners bok En bättre värld är möjlig. Hur kan nationalekonomin bidra till att fler människor ska få leva bättre, friskare och längre liv? 

 

Medverkande:

Erik Angner, professor i praktisk filosofi vid Stockholms Universitet och författare till En bättre värld är möjlig
Tommy Andersson, professor i nationalekonomi vid Lunds Universitet och författare till Algoritmmakaren (2020) samt Demokratiparadoxen (2023)
John Hassler, professor i nationalekonomi vid Stockholms Universitet
Caroline Uggla, doktor i evolutionär antropologi, forskare i demografi vid Stockholms Universitet

Samtalet leds av Christer Sturmark, VD Fri Tanke.

 

Datum: 4 december 2023
Tid: Kl 18:00, dörrarna öppnar 17:30
Plats: Hellstens Glashus, Wollmar Yxkullsgata 13 i Stockholm
Anmälan: Biljetterna kostar 100 kr