INSTÄLLT P G A NYA INRESERESTRIKTIONER: Ayaan Hirsi Ali på Cirkus

Detaljer
Datum
20.09.21
Tidpunkt
18:00
Beskrivning
Ayaan Hirsi Ali på Cirkus
Plats
Adress: Lilla Cirkus,

450-650 kr

Om evenemanget

UPPDATERING 20210918
Tyvärr har regeringen nu fattat beslut om hårdare restriktioner för inresande resenärer från länder utanför EU. Regelverket har redan trätt i kraft. Resenärer från ett antal namngivna länder, däribland USA, får inte resa in i Sverige, vaccinering eller negativt covidtest räcker inte.

Detta innebär att Ayaan Hirsi Ali inte släpps in i Sverige av gränspolisen på grund av nu gällande covid-restriktioner och vi tvingas därför ställa in vårt event på Cirkus på måndag den 20 september.

Vi undersöker nu möjligheten att genomföra eventet senare i november eller december.

”Bevisen för att en del muslimska män begår sexualbrott ger populister och andra högergrupper och högerpartier kraftfulla verktyg med vars hjälp de kan demonisera alla muslimska invandrare. Om vi avlägsnar tabut från de här frågorna kommer högerkrafterna inte längre att ha monopol på debatten.”

Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali beskriver en europeisk kris. Varför talar vi så lite om det ökade sexuella våldet i Europa? Och varför är det tabu att diskutera problemet i relation till den ökade invandringen av unga män från muslimska länder? Om inte utvecklingen stoppas riskerar framstegen för jämställdhet och kvinnors rättigheter att gå bakåt – mer än #metoo-rörelsen har fört dem framåt.

Välkommen till Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm!

Fri Tanke och Kvartal presenterar en samtalskväll om immigration, islam och kvinnors rättigheter med författaren och kvinnorättsaktivisten Ayaan Hirsi Ali, Bi Puranen, generalsekreterare för World Value Survey i Sverige, statsvetaren Andreas Johansson Heinö och journalisten Paulina Neuding. Samtalet leds av Jörgen Huitfeldt, chefredaktör på Kvartal.

Ayaan Hirsi Ali går i sin nya bok Villebråd metodiskt igenom brottsstatistiken i Europa sedan flyktingvågen 2014–2015 och påvisar en korrelation mellan tillströmningen av utomeuropeiska migranter och en ökning av sexualbrott i det offentliga rummet. Förklaringen härleder hon till en kultur sprungen ur religiöst förtryck med bristande legalt skydd för kvinnor i muslimska länder. För att få bukt med problemen menar Hirsi Ali att kraven på assimilering och integration måste öka i kraft. Dessutom, och kanske som ett första steg mot en möjlig lösning, måste vi sluta att tabubelägga ämnet. 

Invandringen ställer universella principer om religions- och yttrandefrihet på prov. Var går toleransens gränser? Hur hanterar Sverige övergången från ett homogent folkhem till ett mångkulturellt samhälle där nära en femtedel är födda i ett annat land? Och hur lång tid tar det för värderingar att förändras?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför begränsat antal platser. Först till kvarn!

Datum: måndag 20 september 2021

Tid: 18.00–19.30. 

Plats: Lilla Cirkus, Djurgårdsslätten 43-45, 115 21 Stockholm

Anmälan: Biljetterna kostar 450 kr styck. För 650 kr ingår en signerad bok. 

Frågor? Kontakta Martina Stenström på Fri Tanke.

E-post: martina.stenstrom@fritanke.se, telefon: 073-503 12 27