Bok&Bibliotek 2014

Detaljer
Datum
25.09.14
Tidpunkt
Beskrivning
Plats
Adress:

Om evenemanget

Under årets bokmässa har Fri Tanke flera programpunkter:

25/9 kl 14.30-14.50 Vad är lycka?

Lycka är en central del av det goda livet, men vad är det egentligen för något? David Brax ger ett spännande seminarium om lyckans betydelse och om hur  lycka definieras och studeras inom filosofin och inom den moderna lyckoforskningen.

27/9 kl 11

Ulf Ellervik intervjuas vid Lund universitets monter.

26/9 kl 16.30-16.50 Förlossningsdepression och det moderna moderskapet

Varför är bilden av den första spädbarnstiden så rosenskimrande? Runt tio procent av alla nyblivna föräldrar drabbas av förlossningsdepression, och ändå pratas det inte så mycket om det. Romanen Eftervärkar, som delvis är baserad på författarens egna upplevelser, är en osminkad skildring av den nedåtgående spiralen som slutar på botten. Josefin Branzell Hertz berättar om svärtan, skulden och samhällets brister.

27/9 kl 17

Ulf Ellervik medverkar på Forskartorgets scen.

27/9 kl 13.00-13.20 Verklighetens zombier

Jakten på metoder för att ta kontrollen över andra människors kroppar och psyken har pågått i årtusenden. Den rymmer allt från den sövande honung som fällde Pompejus den stores armé till den haitiska vodouns speciella brygder. Nu har Frank Swain – mannen bakom Science Punk – anslutit sig till sökandet och hittat resultaten av verklighetens zombieforskning.
Konsten att skapa en zombie är en svindlande och underhållande berättelse om osannolik vetenskap, och den liknar inget som du läst förut.

28/9 kl 12.30-12.50  Cornelis – en liten bok om vänskap

Cornelis Vresswijk är en av våra mest folkkära artister. Under toppar och dalar i livet upprätthöll han en varm vänskap till Agneta Brunius, en vänskap som bestod under mer än 15 år. Cornelis – en liten bok om vänskap är en ömsint skildring av upplevelserna och skratten de delade. Agneta Brunius berättar om sin bok för Christer Sturmark.