Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Boklansering: Jacob Berzelius - Klarhet och sanning

Jacob Berzelius var en av sin tids mest kända kemister och hans arbete bidrog till kemins uppsving under 1800-talet. Han upptäckte ett flertal grundämnen, bestämde atomvikterna för flertalet av då kända grundämnen samt skapade symbolsystemet för grundämnen (C=kol, O=syre etc) som vi använder än i dag. Han var ledamot av både Kungliga Vetenskapsakademin som Svenska Akademien, där han tog det talande valspråket “Klarhet och Sanning”, ett motto som präglade hela hans gärning.

Gator, parker och laboratorier bär idag hans namn, ändå är det väldigt få som känner till Berzelius insatser för kemin. Vem var privatpersonen Jacob och hur formades vetenskapsmannen Berzelius?

Välkomna på lanseringen av Jan Trofast biografi Jacob Berzelius och ett samtal om arvet efter den svenska kemins fader. Samtalet följs av mingel i Nobelmuseets vackra lokaler.

Boken finns att köpa till lanseringspris under kvällen.

 

Medverkande:

Jan Trofast, teknologie doktor i organisk kemi och författare Jacob Berzelius. Klarhet och sanning : Människan bakom de vetenskapliga framgångarna

Elias Arnér, professor biokemi Karolinska Institutet

Helena Grennberg, professor i kemi Uppsala Universitet och ordförande Kemisamfundet

Samtalet modereras av Christer Sturmark, förläggaren och VD Fri Tanke

 

Datum: 6 november 2018

Tid: 18:00-20:00. Samtalet börjar kl 18:15

Plats: Nobelmuseet, Stortorget

Anmälan: Fri entré. Anmäl dig här 

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...