Den Gyllene Grenen: En kväll om storytelling – dramaturgi och det skrivande hantverket
Detaljer
- Datum
- 19.05.24
- Tidpunkt
- 18-20 (två akter á 40 min med 20 min paus)
- Beskrivning
- Talkshow
- Plats
- Adress: Soho House, Majorsgatan 7, 114 47 i Stockholm
Fritt inträde! OSA anmälan senast 17/5 till osa@fritanke.se (ange datum 19/5 i ämnesraden). Först till kvarn, begränsat antal platser.
Om evenemanget
Vad har alla bra berättelser gemensamt? Vilka ”beats” bör en bra historia ha? Hur skriver man filmiskt och vad utgör egentligen en bra början, mitt och slut?
Oavsett om du skriver på en bok, arbetar på ett filmmanus, vill bli bättre på att pitcha idéer eller hålla i presentationer som griper tag i människor, så är det här en kväll för dig. Är du en vanlig litteratur- och filmälskare så är chanserna goda för att kvällens samtal kan förhöja kommande bok- och bioupplevelse.
Panelen består av roman- och spänningsförfattare som inte är rädda för att blanda genrer eller gå emot konventioner. Från olika perspektiv och skrivtraditioner utforskar vi dramaturgins universum.
Medverkande:
Torbjörn Elensky, författare, kulturskribent, librettist och dramatiker. Hans senaste roman är Eldungen (Norstedts 2019). På Fri Tanke har han tidigare publicerat Gränser (2017) och Absolut Text (2021).
Victoria Larm, författare och skribent. Hon debuterade på Norstedts förlag med romanserien Pestmasken, som innefattar Den nionde kretsen (2022), Den förklädda guden (2023) och Den döende slaven (2024).
Moa Herngren, författare, journalist och manusförfattare till bland annat Bonusfamiljen på SVT. Hennes bok Skilsmässan (Norstedts 2022) har sålts till över 20 länder och nominerades till Årets bok 2021. Syskonfejden (Norstedts 2024) är hennes tionde roman.
Håkan Bravinger, förlagschef på det anrika förlaget Norstedts.
Samtalet leds av: Christer Sturmark, vd för Fri Tanke förlag, författare och samhällsdebattör, aktuell med boken Konsten att tänka klart (Fri Tanke).
Den Gyllene Grenen är en metafor för samtalet som förgrenar sig ut i olika riktningar där konst, vetenskap, filosofi och litteratur möts i tvärvetenskaplig anda. Målet är att tillsammans få tankemässiga gyllene grenar att växa och utvecklas.