Fackscenen: Mårten Arndtzén om ”Konsten är vi”

Detaljer
Datum
06.10.22
Tidpunkt
17:30
Beskrivning
Fackscenen: Mårten Arndtzén om "Konsten är vi"
Plats
Adress: Kulturhuset, Sergels torg

80 kronor

Om evenemanget

När Lars Vilks tragiskt förolyckades 2021 lämnade han efter sig ett olöst problem för samtidskonstens institutioner. Hur ska museichefer, curatorer och kritiker nu ta sig an det centrala verket Profeten M. som rondellhund? Ett konstverk vi alla ingår i – men som konstvärlden gjort sitt bästa för att stänga ute.

Oavsett hur väl konstvärlden lyckats har Lars Vilks rondellhund varit mer närvarande i den offentliga debatten än kanske något annat verk i modern tid. Verket ställer frågor om yttrandefrihet, islam, religionens roll i samhället, intolerans, mångkultur – och inte minst: Vad är konst? Vad är konstnärlig kvalitet och frihet?

I Konsten är vi diskuterar kritikern Mårten Arndtzén Lars Vilks och den tradition han verkade i, liksom Moderna museets relation till den öppna, processinriktade konsten – som på 60-talet gav museet dess internationella renommé. Med avvisandet av rondellhunden har museet valt en ny väg.

Medverkar gör även Torbjörn Elensky, författare, kulturskribent, librettist och dramatiker, och Fredrik Liew, intendent på Moderna Museet.

Moderator: Sharon Jåma, journalist och programledare.

Datum: 6 oktober
Tid: 17:30 – 18:30
Plats: Lilla Studion, Kulturhuset, Stockholm
Biljettpris: 80 kronor över 20 år

Köp biljett här!

För frågor om evenemanget, vänligen kontakta:

Eva Kopito, debattredaktör/producent
eva.kopito@kulturhusetstadsteatern.se

Martina Stenström, Fri Tanke
martina.stenstrom@fritanke.se
073-503 12 27

 

Det här evenemanget har genomförts med stöd av Kulturrådet.